FAQ

gitaar huren

Net zolang als je wilt. Je huurt bij ons per maand en je abonnement wordt automatisch verlengt. 

De abonnementskosten zijn afhankelijk van de gitaar die je huurt. Om ‘t simpel te houden hebben wij 2 soorten smaken: “goede gitaren” deze kosten €25,- per maand en “hele goede gitaren” deze kosten €45,- per maand.

Je betaald borg als je een gitaar leent. Om het simpel te houden is dit hetzelfde bedrag voor elke gitaar: €175,-. De borg betaal je of in de winkel als je de gitaar komt ophalen of online als je de gitaar laat bezorgen.

Als de gitaar in goede orde weer bij ons terug is, zullen wij de borg terug storten op je rekening.

Dat kan, maar dan betaal je alsnog de prijs voor een maand huren.

We hebben onze collectie opgedeeld in twee prijsklasse. Voor “goede gitaren” betaal je €25,- per maand en “hele goede gitaren” €45,- per maand. In goede gitaren klasse vind je gitaren van merken zoals Squier, Epiphone, Tokai of Fenders gemaakt in Mexico. Dit zijn merken die gitaren maken in een lager prijssegment. De hele goede gitaren klasse heeft gitaren van duurdere merken zoals Gibson, Maybach, Kauffman en Fender’s duurdere lijnen die gemaakt zijn in the US of signature gitaren. 

Vrijwel alle gitaren in onze collectie zijn tweedehands, maar natuurlijk in degelijke staat. Voor we je een gitaar mee geven, lappen we ‘m op (als dat nodig is). Het onderscheid in goede en hele goede gitaren heeft dus niets te maken met staat van de gitaar. 

mijn abonnement

Je betaald het huurbedrag van de eerste maand plus de eventuele verzend- en bezorgkosten via iDeal. Daarna worden volgende maandtermijnen automatisch geïncasseerd van je rekening via iDeal. 

De betalingen stoppen nadat de gitaar terug is in de Rentocaster shop.

Op dezelfde datum dat het abonnement is ingegaan. Bijvoorbeeld: heb je de gitaar gehuurd op 23 april, dan schrijven wij elke maand op de 23e het huurbedrag van je rekening af.

Je kunt je abonnement opzeggen door je gitaar terug te brengen. De betaling wordt dan de eerstvolgende maand stopgezet.

Bijvoorbeeld: als je huurperiode in is gegaan op 23 april dan loopt je abonnement t/m 23 mei. Kom je de gitaar pas na 23 mei terug brengen dan betaal je nog een maand.

Let op! Je abonnement stopt pas als de gitaar bij ons terug is in de winkel.

Bijna alle Rentocaster gitaren zijn tweedehands, dus kunnen gerust tegen een stootje. Normale gebruikssporen (kleine krasje, playwear, doffe plekken in de lak) rekenen wij als normale slijtage. Grotere schades verrekenen we mogelijk met je borg. Eerlijkheid wordt gewaardeerd bij het inleveren van de gitaar. Zo kunnen wij de gitaar weer snel oplappen voor zijn volgende baasje.

Ja natuurlijk. Je mag net zo vaak ruilen als je wilt. 

Ruil je binnen je huidige prijsklasse of switch je naar de goedkopere prijsklasse, dan blijf je hetzelfde betalen. Lenen uit een duurdere serie mag natuurlijk ook. Je gaat dan wel het hoger maandbedrag betalen. Omruilen kan door ons een mailtje te sturen via het contact formulier. Of langs te komen in de winkel.

Dat verschilt per gitaar. Laat het ons weten via een mailtje of facebook messenger en dan kijken we of het mogelijk is!

IDIN

iDin is een Nederlands online identificatiemiddel. Daarmee krijgen wij een bevestiging dat jouw identiteit klopt en weet jij zeker dat je privacy gewaarborgd blijft.

Hoe werkt het? De persoon logt in bij zijn of haar bank die dan bepaalde gegevens van de persoon, doorgeeft aan het bedrijf. Dit zijn geen financiële gegevens, slechts persoonsgegevens die je ook al hebt ingevuld op onze website. 

Ja! We bezorgen de gitaar dan alleen niet naar je huis. We vragen je dan om langs te komen in de winkel om je identiteit te verifiëren. Vergeet dan dus niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.

GITAAR VERKOPEN VIA ONS

Rentocaster is een professionele gitaar dealer. Wij bieden een grote collectie (altijd meer dan 300 gitaren) aan in onze winkel (Kauffmann’s Guitar Store) en dat trekt veel potentiële kopers.

  • We bieden de gitaar aan in onze collectie via onze website en social media.
  • We maken professionele foto’s en en een soms ook een video van je gitaar.
  • We verkopen de gitaren met garantie. En dat biedt kopers zekerheid.
  • We reinigen de gitaar, zetten er nieuwe snaren op en stellen hem af. Dat verhoogt de verkoopwaarde.

Je hebt geen gedoe met afhakende kopers en bieders die niets meer van zich laten horen. En je krijgt geen bezoek aan huis.

Voor gitaren met een prijs hoger dan 600 euro ontvangt Rentocaster 20% van de verkoopwaarde. Bij een prijs onder de 600 euro ontvangt Rentocaster een vast bedrag van 90 euro.